2020 Yılındaki 5G’li Telefon Tahminleri Ortaya Çıktı: Huawei ve Apple Lider

Mobil teknoloji alanında işler kızışmış durumda. Açıklanan raporlara göre Huawei 5G pazarında lider konumdayken Apple ve Samsung, Huawei'nin hemen peşinden geliyor. Xiaomi ise takipçilerini hayal kırıklığına uğratarak listede üst sıralara yerleşemedi.
 2020 Yılındaki 5G’li Telefon Tahminleri Ortaya Çıktı: Huawei ve Apple Lider

Teknoloji dünyasında son senelerde kendinden en çok bahsettiren konuların başında şüphesiz ki 5G teknolojisi var. Daha şimdiden son derece ilgi gören yeni teknoloji, görünüşe göre bir süre daha gündem olma özelliğini kaptırmayacak. Bazı Uzakdoğu ülkelerinde kısıtlı çevreler tarafından deneme uygulamalarına başlanan 5G, cep telefonlarındaki internet hızını oldukça yukarı çekecek ve rakip firmalar daha şimdiden yarış halinde.

Endüstri analiz firması Counterpoint Research şu sıralar yayınladığı yeni raporla oldukça konuşuluyor. 5G akıllı telefon üreticilerinin 2020’de ne kadar ilerleyebileceği ve yıl sonuna kadar pazar payı grafiğinde ne şekilde sıralanacağına dair düzenlenen rapora göre, 5G cihaz pazarında son yıllarda büyük bir atak yapan Huawei firması ve alt markası Honor’un listelere liderlik etmesi bekleniyor. Apple ve Samsung ise onu izleyen konumda sıralanırken Xiaomi ilk 5’te yer almıyor.

Yorum Yap