GENÇLERBİRLİĞİ’NİN GENÇLERİ GÖREVDE

 GENÇLERBİRLİĞİ’NİN GENÇLERİ GÖREVDE

 

Gençlerbirliği futbolcuları Ömürcan Artan ile Halil İbrahim Pehlivan, kulüp YouTube kanalına önemli açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’deki ilk maçına Başkent Derbisi’nde Ankaragücü’ne karşı çıkan Ömürcan Artan, heyecanını ve duygularını dile getirirken D.G Sivasspor ve Hes Kablo Kayserispor maçı öncesi de umutlu konuştu. Heyecanını takımdaki tecrübeli isimlerin yardımıyla yendiğini söyleyen Ömürcan Artan, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Öncelikle hocama teşekkür ediyorum bu fırsatı verdiği için. Heyecanlıydım,hem ilk maçım hem de derbi. Ankara derbisi… Bizim için çok önemliydi ama saha içinde gerek arkadaşlarım gerek abilerim olsun heyecanımı yenmemde çok yardımcı oldular. Mutluyum inşallah devamı da gelir.”

Kendi performansına da değinen genç oyuncu, yenilmezlik serilerini devam ettirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

“Kazanmak için çıkmıştık, gereken mücadeleyi gösterdiğimize de inanıyorum ama olmadı. Bir puanla dönmemiz de iyi, rakibimizi altımızda tuttuk ve üç maçlık yenilmezlik serimizi devam ettirdik.”

Perşembe günü D.G Sivasspor, Pazartesi günü de H.K Kayserispor ile karşılaşacakları maça da değinen Ömürcan sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Moralli gidiyoruz, Sivas’tan puan ya da puanlarla dönüp içeride Kayseri’yi mağlup etmek istiyoruz. Önümüzde sıkışık bir fikstür var, son bir haftada üç maç oynayacağız. Elimizden geleni yapıp her maçı kazanmak için mücadele edeceğiz.”

Takım kaptanlarından Halil İbrahim Pehlivan da üç haftalık seride eksiklere rağmen alınan 7 puanın öneminden bahsetti. Halil İbrahim; “Alanyaspor maçıyla başladık galibiyet serisine, Alanyaspor da ligin lideriydi, namağlup takımıydı. Biz de o maçta gerçekten çok iyi oynadık, çok iyi mücadele ettik, çok iyi analiz etmiştik Alanyaspor’u. 3 puanı kazandıktan sonra Erzurum deplasmanına gittik, birçok eksiğe rağmen orada da elimizden gelen mücadeleyi hava şartlarına rağmen gösterdik ve çok güzel bir galibiyetle ayrıldık. Son maçta da Ankara derbisinde gerçekten güzel, keyifli bir maç oldu.r. 3 puanı alabilirdik ama 3 puanı kayıp da edebilirdik. 1 puan aldığımız için üzgünüz açıkçası çünkü üç puan olarak düşünüyorduk. Önümüzde zorlu bir Sivasspor maçı var, ona hazırlanıyoruz. İnşallah oradan puan ya da puanlarla ayrılırız.”dedi.

Açıklanan fikstürle birlikte dar bir zamanda çok sayıda maç oynamanın zorluğuna değinen Halil İbrahim sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sene 40 hafta üzerinden bir lig oynayacağız. Doğal olarak hafta içi ve hafta sonu maçları oynuyoruz, gerçekten bizim Türk futbolu alışkın değil bu tempoya. Zor olacağını düşünüyorum ama daha önce de dediğim gibi; ayakta kalan kazanacak diye düşünüyorum. İnşallah biz de ayakta kalan taraf oluruz.”

Son maçlarda kendi mevkisi olan sol bek haricinde pozisyonlarda da görev alan Halil İbrahim Pehlivan, teknik direktörlerin görev vermesi halinde her mevkide elinden geleni yapacağını söyleyerek sözlerini noktaladı. Halil İbrahim, oynadığı çeşitli mevkilerle ilgili gelen soruya karşılık şunları söyledi:

Bana nerede şans verilirse ben orada oynamaya çalışıyorum, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sağ bek diyorlar sağ bek oynuyorum, stoper diyorlar stoper oynuyorum. Elimden gelenin de en iyisini gerçekten yapmaya çalışıyorum, yaptığımı da düşünüyorum. Yapılan yorumlara bazen bakıyorum, güzel yorum yapan da var, kötü yorum yapan da var ama ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Yorum Yap