KATILIM AZALIYOR MU ?

 KATILIM AZALIYOR MU ?

Kadınlar 3. Ligi’ne katılacak takımların fikstüre dahil olabilmesi için en az 20 sporcusunun tescil, vize ve transfer işlemlerini yapması için bugün son gün. Kadınlar 2. ve 3. liglerin başlamasına 1 aydan az bir süre kaldı. 2. ve 3. Lig, 14 Ekim, 1. Lig ise 21 Ekim’de başlayacak. 1. Lig ve 2. Lig’e katılım için bir şart yokken 3. Lig’e katılım için TFF kulüplere 20 sporcu şartı getirdi ve sporcu sayısını tamamlayamayanları lige almayacağını söyledi. Bazı kulüplerin bu şarttan haberi varken bazılarının yok. Şu ana kadar TFF’ye liglere katılacağını beyan eden 76 kulüpten sadece yarısı bu zorunluluğu yerine getirmiş. Geriye kalan kulüplerin ise ya bu şarttan haberi yok yada lisansları yetiştiremediler.
TFF lisans çıkarmak için son günü öncelikle 14 Eylül olarak belirtmişti ancak süreyi bir hafta daha uzattı ve 21 Eylül yaptı. Yani bugün son gün. Eğer TFF süreyi tekrar uzatmazsa ve dediğini yapıp yeterli lisans sayısına ulaşmayan kulüpleri lige almazsa 3. Lig’e katılım sayısı oldukça düşük olacak. Ve de Tolunay Kafkas bir nebze hedefine ulaşmış olacak. 3. Lig’e katılan takım sayısı neredeyse yarı yarıya azalmış olacak.
Diğer bir ihtimal ise TFF yine bu süreyi uzatacak ve diğer takımların da yeterli sporcu sayısına ulaşmasını bekleyecek. Ancak yine de bütün takımların bu kadar lisansı çıkaracağını düşünmüyorum. Bazı takımlar lige sadece 13-14 kişiyle başlayıp ligi 11 kişiyle bitiyor, bazen de ligi bitiremiyor bile. TFF’nin yapmış olduğu bu lisans uygulaması böyle takımların ligde sıkıntı yaşamaması ve ligi daha sağlıklı bir şekilde bitirebilmesi için güzel. Ancak yine de bu şart lige katılım sayısının azalacağını gösteriyor. TFF’nin bu uygulaması kapanan takım sayısının artacağını, önümüzdeki sezon 3. Lig’e katılacak takımların ise bu sezondan daha az olacağını göstermekte.
Bugün her şey belli olacak. Bakalım kaç takım lisans sayısını tamamlayacak, kaç takım fikstüre dahil olmaya hak kazanacak. Kaç takım lige katılacak. Geçen sezon lige katılan 110 takımdan bu sezon 76 ya düşen takım sayısı bu şarttan sonra kaça düşecek. Merakla bekliyorum..

Yorum Yap