BU AŞK BAŞKA

 BU AŞK BAŞKA

Başlıkta da dediğimiz gibi bu aşk başka bir aşk.
Sevdalanırsın, peşinden koşarsın. Aylarca, yıllarca yol tepersin, ardından nice zorluklara, sıkıntılara göğüs gerersin ama yine de koşarsın. Kan ter içinde kalırsın çoğu zaman ama yorulmazsın.
Yine koşarsın, koşarsın… İçine bu kıvılcımın ateşi düşmüştür bir kere. Sen kovaladıkça o kaçar, o kaçtıkça sen kovalarsın. Nice zorluklara göğüs gerersin. Herkesi karşına alırsın da bu sevdayı yine de bırakmazsın. Zamanını ertelersin, aileni ertelersin, evliliğini ertelersin, mutluluğunu, sevincini daha bir çok şeyi ertelersin bu aşk için. Kar, kış, yağmur, çamur fark etmez bu sevdaya düşmüşsen bunlar sana vız gelir tırıs gider. Hep bir tedirginsindir, hep bir korku, bir heyecan… Bir dakikası bir dakikasını tutmaz bu aşkın. Bakmışsın kahkaha atarken birden değişmiş ağlamaya başlamışsın. İşte bu aşkın adı FUTBOL.

Yazının başlığına bakarak demişsinizdir spor sayfası köşesinde “ne aşkıymış” bu diye. Ama futbol bir aşktır işte. Sevdalandığın an, yandığın andır. Tutsağı olursun bırakamazsın. 22 futbolcu sahanın içinde küçücük topun peşinde koşar ama milyonlar sadece topun peşinde koşmaz; futbolcunun özel hayatının peşinde koşar, teknik direktörün taktiklerinin peşinde koşar, yöneticinin hatalarının peşinde koşar, medyanın yazdıklarının peşinde koşar. Yani “bu aşk başka” derken, “bu bir tutku” derken “boşuna” demiyoruz. Bu aşka tutulan iflah olmaz. Her hafta aşkını kovalar, hep bir umut hep bir kavuşma isteği vardır. Kavuşsa da bu kavuşma çok kısa sürer ve yine elinden uçar gider. Koşar koşar koşar…

Futbolun ve sevdasının “olmazsa olmazlarından” olan maçlara dönersek; 2018-2019 Sezonu tüm spor severlere hayırlı uğurlu olsun. Bu hafta Türkiye’de ve Ankara’da Amatör ligler başladı ve aşkımıza kavuşmuş olduk. Yeni sezonda tüm takımlarımıza; sağlıklı, sakatlıksız ve centilmence bir lig diliyorum.

Umarım bu sezonun diğer sezonlardan daha farklı, daha bir centilmenliğe önem veren, gençliğin kıymetini bilen, sevgi ve saygının ön planda olduğu bir sezon olur. Futbolcularımız sakatlıksız, hocalarımız daha sakin, taraftarlarımızın biraz daha duyarlı olmasını diliyorum. Başkanlara ve yöneticilere de Allah kolaylıklar versin diliyorum.

Sevgi ve saygımla

Yorum Yap