BU ŞEHİR HUZURU VE BAŞARIYI ARIYOR

 BU ŞEHİR HUZURU VE BAŞARIYI ARIYOR

Bu şehir huzurlu olursa…Ebedi Başkent Ankara üretir, her alanda başarır ise , bunun yansımaları tüm Türkiye’den hissedilir. Bu şehir yıllardır mutluluğu ve başarıyı arıyor…Eğitimden sağlığa yerel yönetimlerden ekonomiye, tarımdan sanayiye, spordan kültür ve sanata… Her alanda bir hareketlilik gözlemliyoruz . Tüm dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçten herkes gerekli dersleri çıkarmak için gayret içinde. İşin henüz farkında olmayan yok mu ? Elbette var. Hem de bir hayli fazla… Bir çabanın verildiğini görüyoruz. Yeterli mi ? Tabi ki değil.Her alanda bu şehirde yapılacak çok ama çok işimiz var. Ben konuyu fazla dağıtmadan kendi alanıma dönüyorum…Yani spor sahnesine…Ankara spor alanının bir çok kavşağında iddiasına ve konumuna yakışmayan bir fotoğrafla karşı karşıya .Bunları yıllarca tartıştık. Yazdık, çizdik. Televizyon ekranlarından, radyo mikrofonlarından adeta haykırdık. Sorunlar, dertler, problemler, eksiklikler hepsi ama hepsi biliniyor. Artık çözüm zamanı… Bu nedenle spor alanında görevli kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, okullar, profesyonel ve amatör spor kulüpleri, spor alanınındaki sivil toplum kuruluşları ve de spor basını ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar.
GENEL KURULLAR
2021 yılın Mart ayından beri spor alanında gerçekleşen kongreleri büyük bir dikkat ve özenle takip ediyoruz. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi ile başlayan bu süreçte, Türk sporunun en köklü kulüplerinden MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Hacettepe kulüpleri genel kurullarını yaptılar. Türk futbolunun emekçileri Futbol Saha Komiserleri Ankara Şubesi, Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Ankara Şubesi’nin (FHGD) ardından geçtiğimiz hafta Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) kongresi de tarihinin en yüksek katılımı ile gerçekleşti.Bu saydıklarımın yanında bir çok amatör ve profesyonel spor kulübü de kongreleri tamamladılar. Genel kurullar tüm hızı sürüyor. Artık her alanda olduğu gibi sporda yeni bir sayfa açılmalı ve doğru notlar düşülmeli. Dolayısıyla yeni yönetimleri çok büyük sorumluklar bekliyor. Artık birşeylerin değişmesinin zamanı geldi de geçiyor bile… Herkes geçmişinden gerekli dersleri çıkarıp, yoluna devam etmeli.
ÇOK KAYNAK TÜKETTİK
Her alanda olduğu gibi sporda da çok ciddi kaynak tükettik.Özellikle bundan sonra profesyonel kulüplerimiz çok dikkatli olmak mecburiyetindeler.Üretmek, doğru yönetilmek ve en önemlisi de kurumsal kimliklerini kazanmak zorundalar.Bir kez daha altını çiziyorum, Başkent Ankara, her alanda olduğu gibi sporda mutluluğu ve başarıyı arıyor.Önümüzdeki süreç hiç kolay olmayacak. O nedenle birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacağımız bir süreç başlamıştır. Kavgayı, gereksiz tartışmaları bir kenara bırakıp, birbirimize sarılmak mecburiyetindeyiz.Bu kentin Valisinden Büyükşehir Belediye Başkanına, Milletvekillerinden bürokratlarına, işadamlarından sanayicisine kadar spora bakış acılarında farklılıklar görmek istiyoruz. Özellikle MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüplerinin başkan ve yönetimlerinin , bu şehir adına görev ve sorumlukları bu süreçte çok fazla. Bu şehirde spor adına yaşanan sorunlarda elbette hepimizin hatası var. Ama en çok da Asırlık Çınar Ankaragücü ve Cumhuriyetle yaştı Gençlerbirliği yönetimlerinin… Artık tüm bunları geride bırakıp, geleceğe birlik ve beraberlik içinde yürümeliyiz.Evet, bu şehir sporda da huzuru, mutluluğu ve başarıyı arıyor. Herkese görev ve sorumluklarını bir kez daha hatırlatıyorum

Yorum Yap