YEŞİL SAHADAKİ RENK CÜMBÜŞÜ

 YEŞİL SAHADAKİ RENK CÜMBÜŞÜ

Çocuklar… Futbol… Yahut her ikisi birden; çocuklar ve futbol. Kulağa ne hoş geliyor.

Futbolun saha içi unsurlarından ziyade saha dışı unsurlarından beslenen bir spor kültürüne sahibiz. Bunun dışında sporun içerisinde ve onun hemen yanı başında sosyal yaşamda özgüvenli, yaratıcı bir nesil de yaratamıyoruz. Nedeni aslında basit. Her zaman önce kendimizden başlıyoruz ve tabi ki biz yetişkinler çocuklardan daha iyi biliyoruz her şeyi.

Çocuklardan ilham alan, onlardan beslenen bir örneği ben de sizlerle paylaşmak istedim.

Amerikan Profesyonel Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden New York Red Bulls, 30. hafta maçında Toronto City ile karşılaştı. NYRB, bu maça Stanford Üniversitesi’ndeki Packard Kids Kanser Enstitüsü’nde tedavi gören çocukların; her futbolcu için tasarladığı farklı kramponlar ile sahaya çıktı. Çocukların hayallerini gerçek kılan kramponlar ile 90 dakika boyunca mücadele eden NYRB, maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Sahadaki mücadelenin yanı sıra yeşil sahayı renk cümbüşüne sokan ve izleyicilerde hayranlık uyandırıp ağızlarımıza bir parmak bal çalan bu çocuklar, hayata tutunmayı hepimizden daha çok hak ediyorlar.

Masumiyeti korumak, yaratıcılığı ve yetenekleri çoğaltmak için bir fırsat yaratın. Bu fırsatı da spor ile yaratın. Yaratılan şey bir ilhama dönüşsün. Çoğalsın. Çoğaldıkça daha çok minnettar kalalım. Daha çok teşekkür edelim. Teşekkürler New York Red Bulls.

Yorum Yap