MAMAK’TA BULUŞTULAR

 MAMAK’TA  BULUŞTULAR

Amatörler, sorunlarını masaya yatırıp çözüm yolları aramaya devam ediyorlar. Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (AASKF) başlattığı istişare toplantısının dördüncüsü Mamak’da gerçekleşti.Altındağ, Çankaya ve Keçiören’in evsahipliğinden sonra Mamak Türközü Stadı’nda toplanan Mamak, Kıbrısköyü, Elmadağ, Lalahan sınırları içinde bulunan kulüp temsilcileri toplantıda yaşanan sorunlar masaya yatırılıp, çözüm yolları aradı. Toplantıya AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, Genel Sekreter Osman Nuri Okumuş, Başkan Yardımcısı Engin Bozkaya, Mali Sekreter Mustafa Yıldız, Teşkilatlanma Sekreteri Soner Cengiz, Halkla İlişkiler Sekteri Yalçın Yuna, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Kayacı ile kulüpleri temsilen şu isimler katıldı: Kaan Saygı (Gençlik Gücü Spor Kulübü), Osman Ateş (Metropol Spor Kulübü), Erkan Sarıaydın, Servet Koçtürk (Bahçelerüstü Spor Kulübü), Ali Haraman (Demirlibahçe Spor Kulübü), Fatih Genç (Genç Ankara Spor Kulübü), Kemal Kaçar (Kayaş Spor Kulübü), Uğur Eker (Kutludüğün Spor Kulübü), Erhan Karadağ-Resül Erkan (Mamak Spor Kulübü), Bekir Ataol (Lalahan Spor Kulübü), Abdullah Helvacı (Maske Spor Kulübü), Necati Özden (Pınar Spor Kulübü), Mustafa Özmen (Türközü Spor Kulübü).

TESİS FERYATI

Mamak buluşmasında AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, Başkent Ankara’da amatör spor kulüplerin en büyük sorunun tesis olduğunun bir kez daha altını çizdi. 19 Mayıs Stadı’nın yıkımı sonrası yaşanan sıkıntılara değinen Başkan Kandazoğlu, “19 Mayıs Stadı yıkıldıktan sonra kulüplerimize Tandoğan’da yer tahsis edildi. Bize de Gazi Mahallesi’nde 6 saha ve 60 soyunma odası olan bir tesisi 2019 Ağustos’unda amatörlerin hizmetine sunulacağı sözü verildi. Bunun takipçisiyiz. Ankara’da çok ciddi tesis sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sorunun aşılması için Yerel Yönetimler’le çok samimi işbirliği içindeyiz. Bir amatör evi projemiz vardı. Melih Gökçek döneminde bize söz verilmişti. Bunun hayata geçmesini çok istiyoruz. Ben kulüplerimin menfaatlarini korumak ve kollamak zorundayım. Bu güne kadar ne yaptıysak kulüplerimizin menfaati için yaptık. Bunları yaparken de hiç bir zaman kuralların dışına çıkmadık. Bu tür istişare toplantılarını sık, sık yapıp sizlerle biraya gelip, sorunlarımıza çözüm arayacağız. Bugünkü toplantımıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim “diye konuştu.Kandazoğlu, konuşmasının ardından toplantıya katılan kulüp temsilcilerinden gelen soruları cevaplandırdı. Yönetilen sorunlarının başında tesis sıkınıtısı geldi. Mamak’ta 12 saha ve bir stadın hizmet vermesine karşılık, kulüpler büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Erkan Sarıaydın, Servet Kocatürk, Fatih Genç, Erkan Karadağ, Abdulllah Helvacı, Necati Özmen, Bekir Ataol, söz alarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Murat Kandazoğlu, sorunların aşılmasında Yerel Yönetimlerle samimi bir işbirliği içinde olduklarını bir kez daha hatırlatıp, hep birlikte Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü ziyaret ederek sorunlarını aktarma konusunda görüş birliğine varıldı.

İSTİFALAR ANLATILDI

Dördüncü buluşmada da bir süre önce AASKF yönetiminden istifa eden 9 yönetici ile ilgili bilgiler de paylaşıldı. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu’nu Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ilgili yazı ve Kandazoğlu’nun yaptığı savunma metinleri Başkan Yardımcısı Engin Bozkaya tarafından okunduktan sonra Murat Kandazoğlu, “Arkdaşlarımızla fikir ayrılığına düştük.  İstifa ettiler saygı duyuyoruz, yolumuza yedek üyelerimizle devam ediyoruz. İstifa eden arkadaşlarımıza bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşekkür ederiz ” diyerek konuyu sonlandırdı.Toplantı hep birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi


Yorum Yap