“SEVİNMEK SİZİN HAKKINIZ GÜÇLÜLER”

 “SEVİNMEK SİZİN HAKKINIZ GÜÇLÜLER”

Şimdi sevinme zamanı. Peş peşe  patlayan transfer bombaları, Alanyaspor deplasmanından 3 puanla dönülmesi, taraflı tarafsız herkese,” Sevinmek Güçlülerin hakkı.Onlar çok cefa çekti. Çifte bayramları kutlu olsun “ dedirti.

 

Süper Lig’de 2.hafta Trabzonspor-Demir Grup Sivasspor maçı açılırken, kapanış Kasımpaşa-Medipol Başakşehir maçı ile oldu. Oynanan 9 maçta fileler 23 kez havalandı. Haftanın en golü maçı 3-3 ‘lük skorla sonuçlanan Antalyaspor-Atiker Konyaspor maçı oldu. Buraspor-Kayserispor  maçında  futbolseverler gol izleyemedi. Hakemler 37 sarı, 4’de kırmızı kart gösterdi. MKE Ankaragücü, sezonun ilk galibiyetini deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 yenerek elde etti.Ligde 18 takımdan 14’ü puan kaybı yaşadı. 15 takım puanla tanıştı. Henüz 3 takımın puanı yok. En fazla  golü 6 golle Atiker Konya atarken, en fazla golü de 6 golle  BB Erzurumspor kalesinde gördü. Ligde tek gol atamayan takım Aytemiz Alanyaspor  Başkent Ankara’nın Süper Lig’deki tek temsilcisi olan MKE Ankaragücü ‘nün  ligdeki ikinci  maçında yaşanlar dahil, tüm karşılaşmalarla  ilgili www.golankara.com çok ilginç detay ve gelişmeleri sizin için derledi. İşte Ankara Kalesi’nden  Süper Lig’in ikinci haftasında  yaşananlardan öne çıkan başlıklar:

NEFİS GOLLER

MKE Ankaragücü, 6 sezon sonra döndüğü Süper Lig’de ilk galibiyet sevincini, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ederek yaşadı. Maç öncesi peş peşe patlatılan transfer bombaları, elde edilen galibiyette önemli bir rol oynadı. Bundan sonra formanın çok zor olacağını bilen futbolcular, her şeyini ortaya koydular. İlk yarıda İlhan Parlak’ın 30 metreden sert şutunda kaleci gole izin vermedi. Ardından sağdan yapılan ortayı kaleye gönderen Lucaz Villafanez’e bu kez Johannes Hopf gol sevinci yaşamasına izin vermedi. Youness Mokktar’ın soldan ceza sahasına girip, kaleye gönderdiği topu Haydar çelerek bir kez daha gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Tiago Pinto’nun Youness Mokhtar’ı nefis bir pasla kaçırması, Faslı oyunun klas bir hareketle  Lucas Villafanez’den sıyrılıp, adrese teslim bir ortayla topu altı pasta İlhan Parlak’a bırakması ve tecrübeli oyuncunun Haydar’ın solun topu ağlara göndermesi. Gerçekten muhteşem görüntülere sahne olan gol olarak  alkışı fazlasıyla hak ediyordu.

BİFOUMA’YA NE DEMELİ

Bu kadar ucuz kart görmek Thıevy Bifouma gibi bir oyuncuya yakışmadı.Önce 57.dakikada Fabrice N’Sakala’yı gereksiz şekilde itip, sarı kart gördü. Bu yetmez gibi 70.dakika aynı şekilde aynı oyuncu çekerek 2.sarıdan kırmızı kart görmek. Sana hiç ama hiç yakışmadı Bifouma. Allah’dan fazla sıkıntı yaşanmadı.  90.dakikada  Erdem Özgenç klasiği  sağdan ortasını, ayağı kayıp yere düşen Cenk Ahmet’in ikramı ile topla buluşan Tiago Pinto, takipçilik ve sol ayak dışı ile kaleye gönderme becerisi maçın skorunu belirledi:Aytemiz Alanyaspor 0 MKE Ankaragücü 2. Bu galibiyet Sarı-Lacivertli takım için altın değerinde bir 3 puan oldu.

KARTAL GERÇEĞİ

Artık bir gerçek var ki, İsmail Kartal, MKE Ankaragücü için bir teknik adamdan çok şey ifade ediyor.Bunu ilerlen günlerde daha geniş bir şekilde tartışacağız. Ama bu sözümü bir tarafa yazın. Sarı-Lacivertli kulüp, tarihin en ilginç sezonlarından birini yaşayacak. Trabzonspor maçı çok önemli.Kadro derinliği her geçen gün artan Başkent temsilcisini ortaya koyacağı maç tüm Türkiye’nin merakla beklediği karşılaşmalardan biri olacak. Benden söylemesi, yola erken çıkın. Galatasaray maçında yaşananları yolda bir daha yaşamayalım.

 

İLK HAFTA MAÇLARINDA RAKAMLAR NE SÖYLEDİ ?

Her hafta  maçlarında yaşananları bir de  rakamların dilinden analiz ettik. 18 takımın teknik direktörü  2.hafta maçlarında  ilk 11 ve sonradan oyuna aldıkları yerli oyuncu sayısı 115 olurken, yabancı kramponlardan 134 forma kapma şansı buldu. Aytemiz Alanya, Galatasaray, Antalyaspor 9’ar yabancı oyuncu ile mücadele ettiler.  En fazla yerli oyuncu ile Akhisarspor, Bursaspor, BB Erzurumspor oldu. Üç takımda 8’er yerli oyuncuya kadrolarında yer verdi.MKE Ankaragücü’nde 8 yabancı, 6 yerli oyuncu forma şansı buldu.

YİNE DÖRT KIRMIZI  KART

İlk hafta olduğu gibi hakemler bu hafta da 4 oyuncuya  kırmızı kart gösterdiler. Aytemiz Alanya-MKE Ankaragücü maçının hakemi Ali Şansalan, evsahibi ekipten Isaac Seckey ve Başkent temsilcisinden  Thıevy Bifouma’a kırmızı kart gösterdi.Akhisarspor-Çaykur Rizespor maçının hakemi Serkan Çınar, Akhisarspor’dan Yevhen Seleznyov’u  Alper Ulusoy’da Antalyaspor-Atiker Konyaspor maçında konuk takımdan Makro Jevtovic’i oyundan attı.

 

ŞANSALAN 8  KART

Sezonun 2. hafta 18 takımdan 16’si toplam 37 sarı kart gördü. Kart görmeyen iki takım Fenerbahçe ve B.B Erzurumspor oldu. Aytemiz Alanyaspor-MKE Ankaragücü maçının hakemi Ali Şansalan haftaya damgasını vuran hakem oldu. Şansalan, evsahibinden 3, konuk takımdan 5 kişiye olmak üzere toplam 8 sarı kart 2 ‘de kırmızı kart gösterdi. Ankara Bölgesi hakemlerinden Ali Palabıyık, Galatasaray Göztepe, Ali Kemal Uğurlu’da Trabzonspor-Demir Grup Sivasspor maçlarında göre yaptılar.Video Hakem uygulaması bu hafta daha az sorunsuz uygulandı.

 

MBAYE  3 GOLLE ÖNDE

Mbaye Diagne (Kasımpaşa)

Gol Krallığı yarışında Kasımpaşa’dan Mbaye Diagne, Medipol Başakşehr’e attığı  2 gol sayısını 3’e çıkarıp , yarışta öne geçti. 9 Karşılaşmada 23 gol atıldı. Sadece Bursaspor-Kayserispor maçında gol sesi çıkmadı.

 

BİZİM ÇOÇUKLAR’IN ZAFER HAFTASI

Ankara’dan yetişen 3 kaleci bu haftaya damgalarını vurdu. Sincan Belediyespor’da keşfedilip, Şekerspor’a oradan da Yeni Malatyaspor’a transfer olan Sertaç Özbir, Fenerbahçe galibiyetinde önemli rol oynadı. Yine Tunç  Altındağspor’dan Gençlerbirliği’ne oradan da Kasımpaşa’ya geçen Ramazan Köse’de alınan 3 puana büyük katkı sundu.  Sincan Belediyespor ve MKE Ankaragücü kalesini koruyan Gökhan Akkan’da haftanın başarılı eldivenleri arasında yeraldı. Ahmet Çalık (Galatasaray), Uğur Çiftçi (Demir Grup Sivasspor), İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehr), Tayfun Bingöl (Göztepe) Ankara’dan yetişen oyuncular olarak haftanın göze batan isimleri oldu.

 

KIRMIZI KARTLAR:Andro Poko, Andre Castro (Göztepe), Issam Chebaka (Yeni Malatyaspor), Charles (Antalyaspor), Makro Jectovic (Atiker Konyaspor), Yevhen Seleznyov (Akhisar),

SARI KARTLAR: Gary Rodrigues, Fernando, Younnes Belhanda, Ryan Donk, Yuto Negatome (Galatasaray), Yalçın Ayhan, Younnes Mokhtar, Ricardo Faty, Arif Morkaya,Moestafe El Kebir (MKE Ankaragücü), Gary Medel , Necip Uysal, Caner Erkin, Yalçın Güven, Jeremaln Lens (Beşiktaş), Caner Osmanpaşa, Miguel Lopez, Avdija Vrsajevic Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Fatih Öztürk (Akhisarspor), Andre Poko, Lamna Gassama, Yasin Öztekin (2), Adamo Traore (Göztepe), Issam Chebake, Anturo Mina, Ömer Şişmanoğlu, Danijel Aleksic (2), Mitchell Donald (Yeni Malaytaspor), Ferhat Öztorun (2)Volkan Fındıklı, Makro Jevtovic, Ali Turan (Atiker Konyaspor), Özer Hurmacı, Leo Schwechlen (BB Erzurumspor), Gökhan İnler, Junior Caiça, Emre Belezoğlu, Mahmut Tekdemir, Manuel da Costa (Medipol Başakşehir), Yusuf Yazıcı, Ogenyi Onazii Olcay Şahan(Trabzonspor),Martin Skrtel,Andre Ayev, Nabil Diar (Fenerbahçe), Alona Lima, Stephane Badj, Aziz Behiç, Allano Lima, Aytaç Kara  (Bursaspor), Marwana Saadana, Ali Çamdalı (Çaykur Rizespor),Tarkan Serbest (Kasımpaşa), Robinho, Dekvin N’Dinga, Davit Branz, Uğur Çiftçi, Erdoğan Yeşilyurt (Sivasspor), Fabrice N’Sakala , Emre Akbaba, Barış Bağdaş, Filipe Augusto, Lucas Villafanez (Aytemiz Alanyaspor),Tiago Lopez, Bilal Başakcıoğlu (Kayserispor), Hakan Özmert (Antalyaspor)

 

GOL KRALLIĞI:

3 GOL ATANLAR:

Mbaye Diagne (Kasımpaşa)

2 GOL ATANLAR:

Mustapha Yatabare (Atiker Konyaspor), Hugo Rodellega (Trabzonspor), Diego Angelo (Antalyaspor), Ömer Ali Şahiner (Atiker Konyasspor), Danijel Aleksic (Yeni Malaytaspor)

1 GOL ATANLAR:

Moestafa El Kabir, İlhan Parlak, Tiago Pinto (MKE Ankaragücü), Serdar Aziz,  Eren Derdiyok, Henry Önyekuru (Galatasaray) Ryan Babel, Gökhan Gönül, Alvaro Negredo, Ricardo Ouaresma (Beşiktaş), Yevhen Seleznyov, Mustafa Yumlu  (Akhisarspor), Danijel Aleksic, Ömer Şimanoğlu , Mina (Yeni Malatyaspor), Uğur Demirok, Moryke Fouma  (Atiker Konyaspor), Lokman Gör, Leo Schwechlen, Jasmin Scuk (BB Erzurumspor), Manuel da Costa, Emmanuel Adebayer, Stepfone Napoleoni (Medipol Başakşehir), Giulano, Josef de Souza (Fenerbahçe), William Ekong (Bursaspor), Rabin Yalçın, Samu, Vedat Muric (Çaykur Rizespor), Tarkan Serbest, Abdul Khalli (Kasımpaşa), Emre Kılınç, Douglas (Demir Grup Sivasspor), Tjaron Chery, Umut Bulut (Kayserispor) , Olcay Şahan (Trabzonspor),  Malicon (Antalyaspor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÜPER LİG  2018-2019 SEZONU PUAN DURUMU

 

TAKIMLAR:                   O    G    B    M    A    Y    AV    P

BEŞİKTAŞ                       2     2    0     0     5      2     3      6

G.SARAY                         2     2    0     0     4      1     3     6

  1. MALATYA 2     2     0     0     4      1     3     6

KASIMPAŞA                   2     2     0     0     5      3     2     6

KAYSERİ                         2     1     1     0     2     0      2     4

  1. KONYA 2 1     1     0     6     5      1     4
  2. BAŞKAŞEHİR 2 1     0     1     3     2      1     3

MKE A.GÜCÜ                  2     1    0      1     3     3     0     3

TRABZON                        2     1     0      1    3     3     0     3

F.BAHÇE                          2     1     0      1    2     2      0     3

D.GRUP SİVAS                2     1     0      1    2     3     -1    3

ÇAYKUR RİZE                2     0     1      1    3      4    -1     1

AKHİSAR                         2     0     1     1     2     3     -1     1

BURSASPOR                   2      0     1     1    2      3     -1    1

ANTALYA                       2     0      1     1    3      5     -2    1

BB.ERZURUM                2      0     0     2     3     6      -3    0

GÖZTEPE                         2     0     0     2     1     4      -3    0

A.ALANYA                      2     0     0     2     0     3      -3    0

 

2.HAFTANIN SONUÇLARI:

Trabzonspor-Demir Grup Sivasspor :    3-1

Bursaspor-Kayserispor:                          0-0

Antalyaspor-Atiker Konyaspor:             3-3

Y.Malatyaspor-Fenerbahçe                    1-0

BB Erzurumspor-Beşiktaş                      1-3

Akhisarspor-Çaykur Rizespor:               1-1

Aytemiz Alanya-MKE Ankaragücü:      0-2

Galatasaray-Göztepe:                             1-0

Kasımpaşa-Medipol Başakşehirspor:     2-1

 

3.HAFTANIN PROGRAMI:

Çaykur Rizespor- BB Erzurumspor

MKE Ankaragücü- Trabzonspor

Göztepe- Fenerbahçe

Kayserispor- Y.Malatyaspor

Demir Grup Sivassp or- Kasımpaşa

Beşiktaş-Antalyaspor

Atiker Konyaspor- Bursaspor

Medipol Başakşehirspor-Akhisarspor

Galatasaray-Aytemiz Alanya

Yorum Yap