ANKARA KALESİ’NDEN SPOR TOTO 1.LİG RAPORU

 ANKARA KALESİ’NDEN SPOR TOTO 1.LİG RAPORU

Gençlerbirliği, olması gereken lige dönmek için sezonun ilk  ciddi mesajını Ankara Kalesi’nden gönderdi. Kırmızı-Siyahlılar, Spor Toto  1.Lig 3. hafta karşılaşmasında Eskişehirspor’u 5-0 mağlup ederek, liderlik koltuğuna oturdu. Başkent’in diğer temsilcisi Osmanlıspor’da Balıkesir deplasmanından  3 gol ve  3 puanla döndü.

 

Spor T12oto 1.Lig’de 2018-2019 sezonunun  3.haftası geride kaldı. Oynanan 9 karşılaşmada fileler 24 kez havalandı. Haftaya Altay Osmanlıspor, Adana Demirspor, Afjet Afyonspor’un deplasman galibiyetleri damga vurdu. Haftanın en farklı galibiyetini Ümraniyespor’u 5-0 mağlup eden Altay ile Eskişehirspor’u aynı skorla geçen Gençlerbirliği takımları aldı.Haftanın tek gol sesi çıkmayan karşılaşması Denizlispor-Hatayspor arasında oynandı.Osmanlıspor ve Kardemirspor takımları 3.hafta sonunda puan ve golle tanıştılar. Lider Gençlerbirliği, Giresunspor ve Boluspor 18 takım içinde puan kaybı yaşamayan üç takım . Hakemler 3 kırmızı, 50’de sarı kart gösterdiler.  Ankara Bölgesi Süper Lig hakemlerinden Serkan Tokat, Giresunspor-Elazığspor  maçı ile 179. karışlamasında görev almış oldu.  MKE Ankaragücü’nünden Altınordu’ya transfer olan Enes Kubat ilk golünü Kardemir Karabükspor’a attı.

ZİRVENİN RENGİ KIRMIZI-SİYAH

Başkent takımlarından Gençlerbirliği, Eskişehirspor’u  5-0 mağlup ederek averajla 9 puanla liderliği eline geçirdi. Goller Mert Nobre, Stephane Sessegnon (2) Bekir Yılmaz ve Nadir Çitçi’den geldi. Eskişehirspor takımı U 21 takımı ile mücadele etse de bu yolculukta, her gol, her puan çok kıymetli. Gençlerbirliği’nin ilk 3 maçı kayıpsız geçmesi çok önemli. Sonuçlar ve Erkan Sözeri, camiaya huzur getirdi. Sözeri ile Gençlerbirliği’nin her geçen hafta üzerine koyarak, heyecan veren bir futbol oynayacağına  inanıyorum. Ahmet Oğuz ve Mert Çetin Yıldırım için ayrı bir pragraf açılması gerekiyor. Altyapı orjinli bu isim, bundan sonra çok dikkatli olmaları gerekiyorlar.

 

“ NELER OLUYOR ?” DİYE SORMUŞTUK

Geçen hafta Ankara Kalesi’nden herkes, “Osmanlı’da neler oluyor diye herkes  merak içinde” diye   bir soru yönetmiştik. Sorunun cevabı Balıkesir deplasmanından geldi. Mustafa Reşit Akçay ve oyuncuları, “Biz buradayız , geliyoruz “ diyerek merakları giderdiler.  Adrien Regattin’in 2 penaltı golü ve Furkan Özçal golleri ile üzerindeki karabulutları dağıttılar.

BU DERBİ NEFES KESECEK

Bu hafta Osmanlıspor-Gençlerbirliği arasındaki Başkent Derbisi nefes kesecek. Cuma günü akşamı 19:15’de Yenikent Osmanlı Stadı, sezonun en heyecanlı 90 dakikasına sahne olacak. Moral, motivasyon, alınan sonuçlara ve kadro kalitesine ve tecrübesine baktığımızda Gençlerbirliği’nin bir adım önde olduğu görülüyor. Ama futbolda hiçbir şeyin garantisinin olmadığını da unutmamak lazım.

 

Başkent takımlarını böylece mercek altına aldıktan sonra Spor Toto 1.Lig’de üçüncü   haftanın rakamsal istatistikleri ve Ankara Kalesi’nden öne çıkan başlıklara hep birlikte baklalım:

ÜÇ TAKIM YABANCISIZ OYNADI

Adana Demirspor ilk 2  maçta olduğu gibi  5 yabancı  oyuncusuna  ilk 11’de forma şansı verip, bu hafta da  en fazla yabancı oynatan takım oldu. Altınordu, Kardemir Karabükspor ve Eskişehirspor,yabancısız mücadele etti. Gençlerbirliği 4, Osmanlı 3 yabancı kontenjanı kullandı. Diğer takımların yabancı oyuncu sayısı ise şöyle: Elazığspor (2), Giresunspor (4), Boluspor (2), Ümraniyespor (2), Adanaspor (3) Gazişehir Gaziantep (2), İstanbulspor (2), Balıkesirspor (3), Denizlispor (3), Afjet Afyonspor (2), Altay (4), Giresunspor (4), Hatayspor (1)

 

TOKAT’IN  179.RANDEVUSU

Üçüncü  hafta maçlarında Ankara Bölgesi Süper Lig hakemlerinden Serkan Tokat, Giresunspor-Elazığspor  maçında görev yaptı. Tokatt’ın  yardımcılıklarını  İstanbul Bölgesi hakemlerinden Yusuf Bozdoğan ve Rize Bölgesi hakemlerinden Selahattin Altay yaptı.Serkan Tokat bu maçla birlikte  179 . maçına çıkmış oldu. Bu maçta gösterdiği 9 sarı kartla toplam  sarı kart adeti 897 sayısına ulaştı. Tokat yönettiği  maçlarda 54 futbolcu da kırmızı kartla cezalandırıldı. Yüzde 44 oranı ile 78 maçta evsahibi takımlar,  yüzde yirmi altı  ile 46  maçta deplasman takımları galip gelirken, yüzde 31  oran  ve 55 maç beraberlikle sonuçlandı. Bahattin Şimşek, Gazişehir Gaziantep maçında toplam 10 kez sarı kartına sarıldı. Balıkesirspor-Osmanlıspor maçını hakemi Alper Çetin, konuk ekip lehine 2 kez penaltı noktasını gösterdi.

 

PAİXAO 4 GOLLE ÖNDE

Osmanlıspor bu hafta gol atmasıyla 18 takım gol kaydına muvaffak oldu. Bu hafta atılan 24  golün 3’ünde Altaylı  Marco Paixao’nun imzası vardı. Paixao 4 golle yarışta öne geçti.Gençlerbirliği’nden Stephane Sessegnon, Afjet Afyonspor’dan Oltan Karakulluçu ve Osmanlıspor’dan Adrien Regattin attıkları 2’şer golle dikkati çektiler.

 

KIRMIZI KART: Mehmet Feyzi Yıldırım,Ekrem Kılıçarslan, Cemali Sertel (Eskişehirspor), Berkan Yıldırım (Adanaspor), Onur Ergün (İstanbulspor)

SARI KARTLAR:Aykut Demir (2), Abdülkadir Kayalı , Abiola Duada, Uğur Arslan Kuru, Kürşat Sürmeli, İbrahim Sangare, (Giresunspor), Furgan Polat, Halil İbrahim Öner , Fırat Can Üzüm(Eskişehirspor),), Tarık Tekdaş, Aaron Appindongaye, Merthan Açıl, Recep Aydın, Timur Temeltaş, Burak Öğür (Ümraniyespor), Cladiu Bumba, Evren Keleş, Gökhan Sazdağı (2), Veli Kızılkaya (2), Hakan Barış (2), Kenan Karışık, Claudiu Bumba, Abdülkadir Özdemir, Berkan Yıldırım,Yüksel Şişman, (Adanaspor), Emre Öztürk, Kadir Taşoğlu, Andreas Totas (2), Elmar Bjarmason (2), Ali Fırat Okur, Hakan Caner Ak,  Orhan Sam, Mehmet Yiğit, Serkan Kurtuluş, (Elazığspor), Özgür Can Özcan, Uğur Akdemir (2), Ümit Kurt, Umut Gündoğan (Boluspor), Caner Arıcı, Payam Sadeghıon, Muhammed Bayır, Tortol Lumanza (2), Furkan Özçal, Beyhan Şimşek, Turgay Kaçar (Osmanlıspor), Abdullah Sezgin, Berkay Yılmaz, Berk Kervankıran, Yusuf Akbulut (2) Cihan Aydın, Batuhan Kurt, Ferhat Yılmaz, Fatih Kızılay , Berkay Yılmaz, Abdullah Sezgin, Arif Bostancı, (Kardemir Karabükspor), Galip Güzel (3), Çağlar Şahin Akbaba (2),  Emre Nefiz (2), Milan Mitrovic, Jakub Kosecki,  Murat Akın, T.Talha Sonuç,  (Adana Demirspor), İsmail Aissati, Himmet Ertürk, Burak Çalık, Kerem Can Akyüz, Alperen Babacan, Mehmet Akyüz, Gökhan Süzen (Denizlispor), Muhammed Enes Durmuş, Yalçın Kılıç, M.Erdem Uğurlu 82)Femi Balagun, Ahmet Kesim, Gökhan Aslan (2), Kubilay Aktaş ( Gazişehir), Cumali Bişi , Oğuz Yılmaz, Bülent Cevahir(Balıkesirspor), Kemal Rüzgar, Olguncan Ülgün, Sefa Yılmaz, David Kılıç, Ali Can Özfesli, Murat Uçar, Serdar Deliktaş (Altınordu), Alper Uludağ (2) , Jailton Paraiba, Yasin Pehlivan, Selçuk Şahin, Nadir Çiftç,i,  (Gençlerbirliği), Mesut Çaytemel, Caner Hüseyin Bağ (Hatayspor), Sinan Özkan, İsmet Benli, Ali Kılıç, Nazmi Can Doğan (Afjet Afyonspor), Barış Öncü, Duhan Aksu (2), Muammer Sarıkaya, Mohammed Sammed , Muhammed Demirci, Wellington (2), İbrahim Yılmaz,  Clasio, Atakan Çankaya, (İstanbulspor), Yasin Palaz, Özgür Özkaya (2), Emre Koyuncu, Metin Yüksel , İbrahim Öztürk, Leondra Kapel (Altay), Hüsamettin Tut (Giresunspor)

 

 

GOL KARLIĞI :  

4 Gol Atanlar: Marco Paixao (Altay)

3 Gol Atanlar: Oltan Karakullukçu (Afjet Afyonspor)

2 Gol Atanlar:Mert Nobre Bekir Yılmaz, Nadir Çiftçi, Stephane Sessegnon (Gençlerbirliği), Adrien Regattin (Osmanlıspor), Michel Landel, Abıola Douda (Giresunspor), Yusuf Akbulut (Kardemir Karabük)

 

1 Gol Atanlar:Furkan Özçal (Osmanlıspor), Melih Okutan, Bentley, Özgür Can Özgür, Güido Koçer, Ümit Kurt, Mustafa Durak  (Boluspor), Galip Güzel, Mickale Pote  (Adana Demirspor), Atakan Çankaya, Kemal Rüzgar, Enes Kubat (Altınordu), Renan Diniz, Robert Feczesh (Adanaspor), Mehmet Yiğit , Emre Öztürk (Elazığspor), Muhammed İldiz, , Kürşat Sürmeli  (Giresunspor), Mehmet Feyzi Yıldırım, Cemali Sertel, H.İbrahim Önel  (Eskişehirspor), Muhammed Demirci, Ali Dere, Barış Örücü, İsmail Yılmaz (İstanbulspor), Ersel Aslıyüksek, Yasin Yener, , Onur Toprak  (Afjet Afyonspor) , Mehmet Erdem Uğurlu, Yonalthan del Valle  (Gazişehir Gaziantep), Recep Aydın, Leandrinho, Merthan Açıl (Ümraniyespor),  Sedat Şahintürk, Nizamettin  Çalışkan  (Balıkesirspor), Burak Çalık (Denizlispor), Leondra Kapel, Adnan Kapel (Altay), Selim Ilgaz, Yılmaz Özesen (Hatayspor),

SPOR TOTO 1.LİG 2018-2019 SEZONU PUAN DURUMU

 

 

Takım O G B M A Y AV P
                 
GENÇLERBİRLİĞİ 3 3 0 0 8 1 7 9
                 
GİRESUNSPOR 3 3 0 0 6 1 5 9
BOLUSPOR 3 3 0 0 6 2 4 9
ALTAY 3 2 1 0 7 1 6 7
ADANA DEMİRSPOR 3 2 0 1 2 1 1 6
AFJET AFYONSPOR 3 1 1 1 6 5 1 4
HATAYSPOR 3 1 1 1 3 2 1 4
GAZİŞEHİR G.ANTEP 3 1 1 1 2 2 0 4
DENİZLİSPOR 3 1 1 1 1 1 0 4
İSTANBULSPOR 3 1 1 1 5 9 -4 4
OSMANLISPOR 3 1 0 2 3 2 1 3
ÜMRANİYESPOR 3 1 0 2 3 5 -2 3
ALTINORDU 3 0 2 1 2 3 -1 2
BALIKESİR BALTOK 3 0 2 1 2 5 -3 2
ADANASPOR 3 0 1 2 2 5 -3 1
ELAZIĞSPOR 3 0 1 2 2 5 -3 1
KARDEMİR KARABÜK 3 0 1 2 2 5 -3 1
ESKİŞEHİRSPOR 3 0 1 2 3 10 -7 1

 

 

 

 

 

2.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: 

 

Boluspor-Ümraniyespor:          3-1

Giresunspor-Elazığspor:           2-0

İstanbulspor-Altay:                   0-5

Denizlispor-Hatayspor:             0-0

Gazişehir Gaziantep-A. Demirspor:0-1

Gençlerbirliği-Eskişehirspor:    5-0

Adanaspor-Afyonspor:               0-2

Balıkesirspor-Osmanlıspor:       0-3

Kardemir Karabükspor-Altınordu:1-1

 

 

4.HAFTANIN PROGRAMI:

Afjet Afyonspor-Booluspor

Osmanlıspor-Gençlerbirliği

Ümraniyespor-Giresunspor

Eskişehirspor-K.Karabükspor

Altay-Adanaspor

Elazığspor-Balıkesirspor

Adana Demirspor-İstanbulspor

Altınordu-Denizlispor

Hatayspor-Gazişehir Gaziantep

      

 

Yorum Yap