AMİGO SERDAR’LA KURULAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği, Down Sendromu Farkındalık Gününü kutladığımız şu günlerde farklı bir projeye imza atarak farklı bir dernek olduğunu gösterdi.
 AMİGO SERDAR’LA KURULAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Down Sendromlu Amigo Serdar’ın mücadelesi ve başardıkları, milyonlarca engelliye umut oldu.Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği’nin Erasmus Projesi ile Serdar Şahin’le  engellerin aşılması yolunda önemli mesajlar verildi.

Serdar Şahin’in başarıları ve hayata bağlığı milyonca engelliye umut oldu. Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde yaşayan down sendromlu Serdar, Kırıkkale Keskin ‘den Aksaray Ağaçören’e, Yenimahalle’den Çamlıdere’ye engelliler arasında gönül köprüsü kurulmasının mimarı oldu.

Çamlıdere Belediyespor’un maçlarını kaçırmayan , taraftarın ve yeşil-beyazlı ekibin her daim moralini yükselten Amigo Serdar’ın bu azminden ilhamla, dezavantajlı bireylerin sporla hayata tutunması için bir Erasmus+ projesine de öncü oldu.Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği koordinatörlüğünde; Keskin İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü, Ağaçören Kaymakamlığı ve Çamlıdere Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Erasmus+ projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmekte. Proje ile, eğitilebilir engelli çocuklarda beden eğitimi ve sporun sosyalleşme düzeylerine etkisini velilere, öğretmenlere ve kamuoyuna duyurmak hedeflendi.

Avrupa Birliği destekli proje ile milyonlarca dezavantajlı bireyin sporla hayata bağlanmasını amaçlayan dernek, Ankara Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda Amigo Serdar 1. Çalıştayı’nı düzenledi. İki gün süren çalıştay da, dezavantajlı bireylerin spor, eğitim ve diğer konularda yaşadıkları zorlukla karşı geliştirilecek yöntemler de masaya yatırıldı. Dernek Başkanı Ahmet Tekcan, Çamlıdere ve Doğa Dostları Derneği’nin 15 yıldır çok önemli projelere imza attığını, bugünde Erasmus+ projesinin Amigo Sedar’dan ilhamla başlatıldığını ifade ederek, çalıştayın milyonlarca engelliye umut olması temennisinde bulundu. Çalıştayda, çok önemli konuklar,yaptıkları sunumlarla, ailelere, öğretmenlere, öğrencilere önemli mesajlar verdiler. Ampute futbolunun ülkemizdeki öncülerinden Prof Dr. Kamil Yazıcıoğlu, Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hayrettin Gümüşdağ, Güneydoğu Gazisi Etimsgut Belediyesi Ampute Futbol Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz,Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dernek Kurucu Başkanı ve Spor Yazarı Ali Öcal, engellerin açılmasında sporunun önemine dair önemli bilgiler paylaştılar. Proje Koordinatörü Faruk Çalışıcı başta olmak , Keskin İlçe Müdürü Çelebi Rıfat Çalı, Ağaçören İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Yalvaç, Çamlıdere Gençlik Spor İlçe Müdürü Bilal Ünal’da yaptıkları konuşmalarda projenin önemine vurgu yaptılar.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU İLE BULUŞTULAR

Gazi Osmanpaşa Orta Okuu Müdürü Gökhan Şallı’nın büyük destek verdiği projede 2 Özel Eğitim Sınıfı’ndan 4 öğretmen ve 7 özel öğrenci de yer aldı. Toplam 20 engelli öğrenci ve aileleri Altındağ Spor Salonu’nda Bedensel Engelliler Masa Tenisi Milli Takımı Antrenörü İlhami Kılınçkaya ve milli sporcularla biraraya geldiler. İlhami Kılınçkaya , engellerin nasıl aşılacağını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Serdar Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu Abdullah Öztürk’le masa tenisi oynadı. Ali Öztürk Nesim Turan’da öğrencilerle , ailelerle sohbet ettiler. Çalıştay, Etimesgut Belediyespor Ampute Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz ve futbolcuları ile Devlet Bahçeli Tesisleri’nde gerçekleşen buluşma ile tamamlandı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Yorum Yap