KAFKAS: “ŞU LİGLER OLMASA NE GÜZEL YÖNETİRİM KADIN FUTBOLUNU”

 KAFKAS: “ŞU LİGLER OLMASA NE GÜZEL YÖNETİRİM KADIN FUTBOLUNU”

Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas Iğdır, Kars ve Ardahan’da ziyaretlerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kafkas Kadınlar 3. Ligi’nin gereksiz olduğunu ve bu ligi kapatmak istediğini söyledi. “Çok kulüp var, kalite sıfır. Bazı şeyleri zorlaştırmak için uğraşıyorum. Ben 3. Ligi kaldırmak istiyorum ancak çok büyük tepkiler geldi. Kurulmuş olan bir lig var bunun kurulması zaten yanlıştı.”diye konuşan Tolunaya Kafkas, Kadınlar 3. Ligi’ne katılan bazı takımların bu lige sadece para almak için katıldığını çok sayıda kulüp olduğunu ve bu nedenle 3. Ligi kapatmak istediğini ancak çok büyük tepkiler aldığı için 3. Lig’in devam ettiğini, katı kurallar getirerek kulüplerin kendiliğinden ligden çekilerek ligin kapanmasını istediğini belirtti. 

Tolunay Kafkas liglerin daha kaliteli, daha sağlam bir yapıda ve altyapıların daha sağlam olması gerektiğini söylüyor. Haklı da. Ancak kaliteyi ve altyapıyı 3. Ligi kapatarak mı sağlayacaksınız? 

Geçen yılki statüyle takımlara verdiğiniz deplasman katkı payını kaldırdınız, kulüplere hiç bir desteğiniz yok. Kulüpler nasıl para kazanmak için girebilir lige?  Kadın futbolunda onca sıkıntı varken, onları gündeme getirmek çözmek yerine çareyi 3. Ligi kapatmakta arıyorsunuz. Kaldırmak, kapatmak, yıkmak yerine iyileştirici çözümler bulmalısınız. 

Madem böyle bir sıkıntı var herkesi almayın 3. Lige. Öncelikle yıldız ve genç takımlara katılmayan kulüpleri almayın. 3. Lige katılmak için bölgesel olarak şampiyonalar yapın, buraya katılmak için de kulüplere altyapı zorunluluğu getirin. Böylelikle 3. Lige çıkan takımlar hakederek çıkar, hem lig kaliteli olur, hem de fazla kulüp olmaz. Bu şekilde alternatif çözümler bulmak varken neden kapatma yoluna gidiyorsunuz?

Tolunay Kafkas’ın bu konuyla ilgili bir projesi de varmış ancak TFF’nin bunun için yeterli bütçesi yokmuş ve başka kaynakların olması lazımmış. Tabii TFF Kadın Futbolu’na o kadar çok para harcıyor ki bunun için bütçe yetmedi..

Akademi liglerine harcanan paranın üçte biri kadın futboluna harcansa yeter de artar bile. Hem kaynak lazım diyorsunuz , bulmak sizin göreviniz değil mi? Kadın ligleriyle siz ilgilenmiyor musunuz? Projeleriniz için sponsor bulmak yerine 3. Ligi kapatma yoluna gidiyorsunuz. Bu lig kalitesizse bunu kaliteli hale getirmek sizin göreviniz, eğer bir sorun varsa denetlemek sizin göreviniz. Kadın futbolunun genel sorunlarıyla ilgili konuşmuyor, sadece 3. Ligin gereksiz olduğunu ve bu ligi kapatmak istediğinizi söylüyorsunuz. Anlıyorum ki Tolunay Kafkas’ın tek derdi 3. Lig’in kurulmasıymış.

Türkiye’de binlerce erkek takımı onbinlerce futbolcu varken ve bunlar ulusal ve uluslararası düzeyde başarısız olurken bu kulüpler kapatılma yoluna gidilmiyor da sadece 80 kadın takımı mu size problem çıkarıyor kapatmak istiyorsunuz. 

Hadi diyelim 3. Ligi kapattınız, binbir emekle kurulan bunca takım, bunca sporcu ne olacak? Bunlar futbolu bıraksın oynamasın sadece 1. ve 2. Lig yeter mi diyorsunuz ? Oysa ki biz, “ her kız futbol oynasın, kadın futbolu yayılsın, gelişsin” diye uğraşırken.
Milli takıma en çok sporcu gönderen kulüpler 3. Lig’de. Nereden bulacaksınız sporcuyu. A takıma sporcu çıkaramayan sürekli transfer yapan 1. Lig takımlarından mı?

Kadın Futboluyla bir ilgisi olmayan ve bu işin başında olan kişinin böyle kararlar almaya çalışması ilginç doğrusu. Hem hiçbir şey yapmayıp hem de, “ben ligi kapatmak istiyorum” diyor. Yani Tolunay Kafkas şunu mu demek istiyor: “Şu Ligler olmasa ne güzel yönetirim ben Kadın Futbolunu”.

Yorum Yap