AMATÖR EVİ

 AMATÖR EVİ

Bu yazıyı bundan tam 1 yıl önce kaleme almıştım. 2017-2018 Amatör Futbol Sezonu’nun kupa sevinçlerine tanıklık ederken, yaşananları , sevinç ve hüzünleri, sorunları derlemiştik. Bu sezon da Başkent Ankara’nın en büyük spor organizasyonu olan “Amatör Futbol” a şartlar ne olur ise olsun, duyarlığımızı sürdürdük. Önce U 17, arkasından U 15, son olarak geçtiğimiz Cumartesi günü U 14 Ligi, play-off maçları öncesi kupa törenlerini  aynı titizlikle takip ettik. Bir gün önce Anayurt Spor Müdürü Cevat Uğraş’ı arayıp, “Sevgili Cevat, sen den bir ricam var. Seninle birlikte tarihe çok özel notlar düştük. Biliyorum, yarın senin haftalık izin günün. “Rica etsem gelir misin” ” dedim. Sağolsun sevgili Cevat, “Ne demek ağbi. Geliyorum “deyip, dediği gibi sabahın ilk ışıkları ile 19 Mayıs Dış Sahaları’ndaydı.Toplam 10 takımın şampiyonlukla taçlanan kupalarını kaldırırken, sevgili Cevat en ince ayrıntılarına kadar objektifi ile inanılmaz kareler yakaladı. Biz bu çalışmaları yaparken, biliyorum ki çoğu kişi yataklarında daha mışıl, mışıl uykudaydı. Sonra kendi, kendime, “Ne değişti “diye sordum. Tabi ki, cevap koskocaman bir “hiç” oldu. İnanın bu sezon o kadar çok ligden çekilen, maçlara çıkmayan o kadar çok takım var ki… Bir sezonda 14 maçının sadece 7’sini oynayıp, şampiyonluk zaferi yaşayan takım bile var. Hiç bir başarı küçümsenmez. Ama böyle de lig olmaz. Ankara’daki amatör futbol resmen kanağlıyor. Saha ve maddi problemler nedeniyle bu büyük organizasyonda  çok ciddi heyecan kaybı  yaşanıyor. Buna itirazı olan var ise ben, bir sezon önce yazdığım yazıyı bir kez daha okuyun.

NE DEĞİŞTİ SİZE BIRAKIYORUM…

Başkent Ankara’nın en büyük spor organizasyonu olan Amatör Futbol heyecanı tüm hızı ile sürmekte. 2017-2018 Sezonu’nun ilk kupaları sahiplerini buluyor. Geçtiğimiz hafta sonu U 14 ve U 17 kategorilerinde şampiyon takımlara zaferlerinin anısına kupaları verilmeye başlandı. Kupalar, gencecik, körpecik bedenlerin, yüreklerin ellerinde yükselirken, yaşanan heyecan görülmeye değerdi. Çocuklarının başarılarına, mutluluklarına ortak olmak isteyen aileler, anneler, babalar, kardeşler tribünlerde muhteşem görüntüler oluşturdular. Her kupa ellerde yükselirken, saha yetersizliği nedeniyle çekilen ızdıraplar sıkıntılar, zorluklar sanki gözümün önünde resmi geçit yapıyordu.
Böylesine önemli bir organizasyonun, 12 maç, bilemediniz en fazla 14 maçlık bir takvime sığdırılmasını kabul edemiyorum. Böylesine önemli bir kategoride maç sayısı mutlaka artırılmalı. Bunun için de tesis şart. Tesis yetersizliği nedeniyle, Başkent Ankara’da amatör futbol maçları sabahın ilk ışıkları ile başlıyor, gece yarılarına kadar devam ediyor. Artık bu ayıp bitsin. Bugün, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 227 amatör spor kulübüne spor malzemesi dağıtılacak. Bunun kararı, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in amatörlerle geçtiğimiz Ramazan ayında yaptığı sahur programında alınmıştı. Amatörlere toplu iğne ucu kadar da olsa yapılan her desteği çok önemsiyorum. Melih Gökçek’in görev süresi boyunca en az, 4-5 kez, belki de daha fazla, amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. Her yardımın ardından, verilen desteği alkışladığımı ifade ettim. Defalarca “Amatörler malzemeyi bir şekilde bulurlar. Onlar için tesis ve amatör evi yapın” çağrısında bulundum.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya da bir kez daha bu çağrıyı yapacağım. Lütfen Başkanım amatör futbol organizasyonu için semt sahalarının sayısını artırın. Yüz binlerle ifade edilen amatör spor camiasının en büyük eksiği, etkinliklerini, konferanslarını, eğitim seminerlerini yapacakları bir sosyal tesis. Adına “Amatör Evi” denilen bu tesisler, Türkiye’nin birçok ilinde hayata geçirilirken, Ankaralı amatörler bu konuda da mahzun ve üzgün bırakıldı. Çok geç de olsa Melih Gökçek’e konu anlatıldığında, “Bu iş bir Webo’nun transfer parası ile halledilir” diyerek tesis sözü vermişti. Kendisine bunu gerçekleştirmek nasip olmadı. Bu konu ile ilgili Mustafa Tuna Başkanımzdan ivedilikle adım atmasını bekliyoruz.
Ankara’da sadece futbol olarak 15 bin lisanslı sporcu var. Yaklaşık 4 bin kulüp idarecisi amatör spor için mücadele verir. Hakemi, gözlemcisi, antrenörü ile rakamları topladığınızda yüz binleri ilgilendiren bir konunun üzerinde durulmalı. Buna bir de aileleri katar iseniz, olayın büyüklüğünü daha da iyi anlaşılır. Ankara’da amatör spor camiasının yıllardır beklediği bu özlemi, bu hasreti dindirecek bir Büyükşehir Belediye Başkanı, amatör spor camiasında tarihe geçecek bir başkan olarak hatırlanacaktır

Yorum Yap