Yıllarca amatör kulüplerinin profesyonellik hayallerini gerçekleştirmek için verdikleri mücadelenin en yakın tanıklarından olduk. Bu zor ve zahmetli yolculukları, “ En fazla haber, köşe yazısı yapan, televizyon ekranlarına taşıyan gazeteci olduk “desek herhalde abartmış olmayız. Sadece, üzerinde hayaller kurduğumuz, “bizim olacak “ dediğimiz 2000’li yıllara sığdırdığımız başarı öykülerini şöyle bir hatırlatsak ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Altındağ Belediyespor’la başlayan Tarım Kredispor’la devam eden, küçük bir belde takımı Bağlum Belediyespor’la herkesi hayretlere düşüren, amatörlerin, “profesyonellikle taçlanmasının” en dramatik olanı 2007-2008 sezonunda yaşadık. Samsun’da iki Başkent takımı Çubukspor ile Keçiören Belediyespor maçı uzun yıllar unutulmayacak bir finaldi. Sevinç ve hüznü Anayurt Gazetesi Spor Müdürü Cevat Uğraş’la paylaşmakta nasıl da zorlanmıştık. Keçiören Belediyespor, sevinç gözyaşları dökerken, Çubuksporlu futbolcuların hüzün gözyaşları da yeşil çimleri sırıl sıklam ıslatmıştı. Adliyespor’un Zonguldak’tan zaferle dönüşü, Ostim Stadı’nda Etimesgut Belediyespor’un Misket oynarken, Sincan Belediyespor’un kahır gözyaşlarına boğulması ve son olarak ta Yeni Altındağ Belediyespor’un, 3.Profesyonel Futbol Ligi’ne “merhaba “ dediğini bir hatırlatalım istedik. Bu yaşadıklarımın hepsi inanın bir kitap konusu. Bugün amatör takımlar profesyonellik hayallerini Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de gerçekleştirecekler.Toplam 11 grupta 151 takım mücadele edecek. Keçiören Belediye Bağlumspor, Çubukspor, 1926 Polatlı Belediyespor ve DSİSpor 6.Grup’ta yeralacaklar. Yeralacaklar almasına da geçen sezon olduğu gibi yine bir gariplik yaşanıyor. 1926 Polatlı Belediyespor’dan, Keçiören Belediye Bağlumspor’dan ve Çubukspor’dan haberler alıyoruz.
Ne hikmet ise DSİSpor’dan haber alamıyoruz. Öğreniyoruz ki, Başkent Ankara’nın köklü kulübü, Bölgesel Amatör Lig’e katılmama kararı almış. Bunun üzerine Tarım Kredispor devreye giriyor. İki kurumun Genel Müdürü biraya gelip, anlaşıyorlar. DSİSpor adına lige Tarım Kredispor’un katılması karara bağlanıyor. Hemen yeni sezon için kollar sıvanıyor.Takımın başına teknik adam olarak Yahya Ünal getiriliyor. Toplam 25 futbolcu transfer edilip, sezona “merhaba “ deniliyor. Ankara’da iki haftalık çalışmadan sonra kamp için Bolu’nun yolu tutuluyor. Burada çalışmalar gayet güzel, her şey yolunda. Kampın son günü kötü bir haber geliyor.
DSİ, Tarım Kredispor’a hakkını devretmekten vazgeçiyor.Bolu kampından sonra futbolculara 2 gün izin veriliyor. Çoğu Ankara dışından transfer edilen futbolcular memleketlerinin yolunu tutuyor. Teknik heyet Cumartesi günü Ankara’da toplanacaklarını belirtiyor. Son gelişmeler üzerine futbolcular toplanamıyor. Paralar ödenemiyor. Ligin başlanmasına 2 haftan az kalmış, futbolcular 3 gündür idmana çıkmıyor. Şimdi soruyorum, bu nasıl bir hesaptır, nasıl bir planlamadır? Geçen yılda aynı durum Ormanspor’da yaşandı. Teknik adam ve futbolcuların hayalleri ile oynandı. Dilerim, Salı günü yapılacak toplantıda yanlıştan dönülür, teknik ekip ve futbolcular mağdur edilmez. Bu konuyu herhalde biz yazmasak Ankara’da kimse yazmaz. Yukarıda anlattığımız öykülerin ne anlama geldiğini, yaşanan, hüzün ve sevinçleri çok bildiğimiz için bir hatırlatalım istedik.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli